De Pinguïns van Meneer Popper – Dag 4

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links. Dat wil zeggen dat als je via deze link naar de website gaat en je iets koopt, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Je betaalt hier niets extra voor en merkt er niets van. 

Het heeft even geduurd voor ik ons verslagje van dinsdag online kreeg. Gisteren waren de kinderen niet al te best (geen les) en vandaag lig ik zelf op ziekenbed. Nu ja, dat gebeurt ook. Vandaag hebben ze toch “iets” gedaan. “Wie Is Het?” in het Frans proberen spelen en wat geschaakt. Nu zijn ze Harry Potter en de Vuurbeker aan het kijken (ja, in het Nederlands, wordt er gek van LOL).

Bon, ons overzichtje van dinsdag dan voor de jongste. We doken weer in de wondere wereld van de pinguïns en hebben er nog geen spijt van gehad. Na het voorlezen begonnen we met het taal-gedeelte. Voor dit hoofdstukje koos ik één woord uit voor zijn woordenlijst: ondoorgrondelijk. Verder herhaalden we wat leerstof rond samengestelde woorden en zocht hij 12 samenstellingen in het hoofdstuk. Hij schreef die in twee delen op puzzelstukjes zodat die in zijn lapbook kunnen. Ook zaten hier weer een aantal inhoudsvragen bij. Ik hoop binnenkort die inhoudsvragen te kunnen laten vallen en dat hij kan overschakelen naar een schriftelijke “narration”. Momenteel doet hij dat mondeling en schrijft hij op zijn blad de vragen met antwoorden op, maar ik wil dat veranderen. Momenteel is dat nog te veel voor hem, maar daar komen we wel.

Voor geschiedenis zochten we wat informatie op over Kapitein James Cook (de persoon naar wie de pinguïn in het boek genoemd wordt). Hij schreef heel kort wat belangrijke informatie op.

Voor natuurwetenschappen keerden we terug naar onze pinguïns. In het hoofdstukje dat we lazen probeerden ze uit te dokteren wat de pinguïn zou willen eten. In het lapbook dat ik online gevonden had, heb je een miniboekje rond wat pinguïns eten en waardoor ze gegeten worden. We zochten de antwoorden op en vulden het boekje aan. Ook het miniboekje rond de nesten van pinguïns vulden we in.

Daarna kleurde hij zijn wereldbol af en knipte hij al een deel uit. Morgen (als we ons beter voelen) proberen we die zeker af te maken. Dinsdagavond zagen we ook toevallig (we waren een beetje aan het zappen) een documentaire over Argentinië en daar doken ook een aantal pinguïns op. Heel toevallig en heel leuk.

Advertenties

een reactie

  1. thuisonderwijzerjoey · · Beantwoorden

    Tof, jullie verslag. Hoe is de rest van de unit studie gegaan? Heb hier gekeken in de bibliotheek, maar ze hebben het boek niet. Ga na de vakantie eens kijken om een aankoop suggestie te doen. Lijkt me een leuk boek.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: